Phantom of the Opera in chocolade

Phantom of the Opera in chocolade

Menu
Phantom of the Opera in chocolade
  • 11 Feb 2025
  • 3 min leestijd

Bij MB Presents draait alles om beleving – zowel op als naast het podium. Daarom zetten we niet alleen grootse producties neer, maar gaan we naast het podium net dat tikje verder.

Ter gelegenheid van de première van de Engelstalige versie van de populairste musical ooit, PHANTOM OF THE OPERA van Andrew Lloyd Webber, in Stadsschouwburg Antwerpen, verwennen we cast en crew met de befaamde Belgische chocolade. In plaats van te kiezen voor een gevestigde waarde, geven we lokaal talent een kans om te schitteren. Alle ogen richten zich dit keer niet op de planken, maar op drie verrukkelijke pralines, speciaal ontworpen door de Antwerpse chocolatier Iryna De Peuter (Palette Chocolate).

Iryna is een echte vakvrouw die ambachtelijke, verrassende en mega lekkere chocoladecreaties maakt. Ze combineert unieke smaken, werkt zo duurzaam mogelijk en kiest haar ingrediënten met uiterste zorg – van fairtrade cacao tot innovatieve smaakcombinaties die je niet meteen verwacht. Wereldburger Iryna zag het levenslicht in Oekraïne, werd patissier in België en volgde dan haar man naar Australië. Daar leerde ze het vak van chocolatier. Haar artisanale kwaliteitspralines maakten snel naam. Op de Sydney Royal Chocolate Show won ze met De Peuter Chocolates zelfs een zilveren medaille. Omwille van de familie verhuisde het gezin na een aantal jaren terug naar België. Hier startte de onderneemster opnieuw onder de naam Palette Chocolate. Je vindt de pralines online en geregeld in een pop-up.

Het talent van Iryna bleef ook bij ons niet onopgemerkt: bij de Gault&Millau Chocolatier Selection 2024 werd ze uitgeroepen tot ‘Ontdekking van het Jaar’ – een titel die haar uitzonderlijke vakmanschap en creativiteit erkent.

Voor de cast en crew van Phantom of the Opera creëerde ze drie exclusieve bonbons, elk geïnspireerd door het iconische verhaal: 🌹 The Red Rose – Frisse frambozengelei met een verfijnde rozen-ganache 🎭 The Phantom’s Dark Secret – 70% pure chocoladeganache met een subtiele hint van zwarte truffel 💡 The Chandelier’s Fall – Romige karamel met een vleugje zeezout en vanille.

En dat alles in stijlvolle vormen: een roos, het beroemde masker en het iconische logo van Phantom of the Opera. Een kleine, maar smaakvolle ode aan een grootse voorstelling!

Een dikke dankjewel aan Iryna voor deze meesterwerken – en aan onze fantastische cast en crew voor hun talent en passie!

THE PHANTOM OF THE OPERA Stadsschouwburg Antwerpen vanaf 6 februari tot 2 maart 2025. Tickets zijn te koop via phantomoftheopera.be

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets